Använd skrivaren till att söka jobb

Nu i coronatider är det dessvärre många som blir arbetslösa, vilket betyder att konkurrensen på jobbmarknaden är större. Det gäller alltså att du kan sticka ut på ett positivt sätt. Din skrivare kan vara ett väldigt bra verktyg och hjälpmedel när du ska söka jobb. Om du endast mejlar in din ansökan kommer du få konkurrera med hundratals andra, vilket gör det svårt att sticka ut. Den klassiska rekommendationen att skriva ut ditt CV och gå runt till intressanta arbetsgivare är alltså fortfarande relevant. Det gäller dock att ditt CV är bra skrivet och ser snyggt ut på pappret.

Glöm inte det personliga brevet

Förutom ett CV bör du även skriva ut ett personligt brev att ta med dig till de arbetsgivare du vill träffa. Om du är osäker på vad du ska skriva kan du läsa ett personligt brev exempel och få lite inspiration och idéer. Dock ska ingenting vara kopierat utan det ska vara dina egna ord. När du är färdig bör du skriva ut ett första test och se hur det ser ut på papper. Om du har en bra skrivare kan du snabbt skriva ut många exemplar av ditt CV och personliga brev och börja besöka arbetsgivare.

Vilket bläck ska jag använda?

Ett CV kan teoretiskt se ut hur som helst men det brukar finnas några oskrivna regler. Till exempel bör du skriva ut svart text och ett neutralt typsnitt. Det kan dock variera lite beroende på vilken typ av jobb det handlar om. Är det ett jobb där du ska vara kreativ kanske du vinner på ett lite annorlunda CV. Det gäller även att kunna känna av situationen och vad arbetsgivaren vill ha. Se till att använda bra bläckpatroner så texten inte bleknar eller blir utsmetad på pappret. Det är en sak som lätt kan få ditt CV och personliga brev att hamna i papperskorgen utan att bli läst.