Skriva ut från mobiltelefonen

I dagens samhälle är det allt fler som inte har datorer i hemmet utan endast använder sig av mobiltelefonen. Idag finns det mesta i telefonen och mobilen har nästan blivit som en dator i fickformat. Ibland behöver man dock skriva ut något dokument hemifrån. Idag går även detta att göra via mobiltelefonen och skrivaren, så länge enheterna är kompatibla med varandra. Installation och utskrift är enkelt.

Kräver ofta inget speciellt program

Det kan vara skönt att kunna skriva ut utan att behöva installera någon speciell programvara. Med moderna skrivare går det ofta att skriva ut direkt via Wi-Fi eller Bluetooth, utan att ladda ner eller installera andra program. Att slippa installera tredjepartsprogram är också säkrare för användaren. Att snabbt och enkelt kunna skriva ut via mobilen är smidigt och man slipper ha extra teknikprylar i hemmet – teknikprylar man kanske trots allt inte skulle använda. Det som krävs är bara en mobil som är kompatibel med skrivaren.

Alla möjliga papper kan skrivas ut

De allra flesta dokument kan skrivas ut via mobilen. Ibland kan det krävas att man laddar ner något program för att till exempel kunna läsa PDF-filer. De flesta mobiler idag är dock redan kompatibla med PDF och kan skriva ut dem direkt utan att man behöver öppna dokumentet. Om man får offerter eller liknande, till exempel från skickliga målare stockholm är det mycket smidigt att kunna skriva ut dem direkt från mailen via mobilen utan att behöva uppsöka en dator först.