Bläckstråleskrivare

Valet av skrivare till hemmet är inte alltid det lättaste. Man är ofta osäker på vad som skiljer olika skrivare åt och vad som gör att en skrivare passar just dig. Produktinformationen är ofta komplicerad och svår att förstå med många konstiga beteckningar och fakta från tillverkaren, men det behöver inte vara så svårt. Vet man bara de generella skillnaderna på olika skrivartyper så slipper man de största fallgroparna. Vet man vilken form av arbete man skall använda skrivaren till så är det ännu bättre, då blir det faktiskt ganska enkelt att förstå vilken skrivare som kommer passa just dig.

Hur fungerar bläckstråleskrivaren?

Bläckstråleskrivaren kom som en Het nyhet på 90-talet då den blev mer tillgänglig för gemene man och den gjorde det möjligt för människor att skriva ut fina bilder i hemmet. Men hur fungerar då denna maskin? Vi har två huvudtyper av skrivare den ena är bläckstråleskrivaren och den andra är laserskrivaren. Av dessa två lämpar sig bläckstråleskrivaren bäst för utskrifter av till exempel fotografier eller grafik då den bygger på ett system av flytande bläck. I skrivaren sitter flerfärgade bläckpatroner som sprayar ut färgen på substratet, detta gör att man kan få en fin detaljrikedom och bra skärpa i det man skriver ut. Bildkvaliteten är oftast mer beroende av papperskvaliteten än själva skrivaren eftersom även billiga bläckstråleskrivare generellt sett är bättre på att skriva ut bilder än en laserskrivare. Bläckstråleskrivaren är alltså en mångsidig skrivare som fungerar bra i nästan alla situationer.

Fördelarna med bläckstråleskrivare för dig!

Du kanske sitter i din soffa nu och kliar dig i huvudet och funderar vad som är rätt för just dig! Tänk då efter vad skulle du använda din skrivare till? Är du författare som skriver ut hundratals sidor? Då kanske inte är bläckstråleskrivaren är bäst för just dig. Men är du en person som vill kunna skriva ut bilder på din familj och dina husdjur och vill slippa skicka efter dyra fotoutskrifter? Ja då är nog bläckstråleskrivaren ett mycket bra val för just dig! Det som gör bläckstråleskrivaren så bra för just familjen är att den klarar allt, den kan skriva ut textarbeten lika bra som den kan skriva ut fina bilder som du fotograferat. Bläckstråleskrivaren har oftast ett billigt inköpspris och passar också därför till exempel en student.