Hur väljer du rätt skrivare och bläckpatroner?

Hur väljer man rätt skrivare och bläckpatroner? Det är inte lätt då det finns en hel djungel av skrivare att välja på. De finns i olika kvaliteter och de är utrustade med olika funktioner. Det finns små fotoskrivare för dig som endast vill skriva ut foton och det finns skrivare som bara skriver ut, precis som det finns allt-i-ett skrivare som även innehåller skanner. Man får se till vilka behov man har när man ska välja. Man bör läsa sin läxa innan man köper en skrivare och se efter vilka funktioner man behöver och vilken sorts patroner som passar en bäst..

Köp ditt bläck på nätet

När det kommer till bläckpatroner finns det en hel del att tänka på. De finns att köpa lite varstans, bland annat i nätbutiker. Det finns speciella sådana som enbart säljer skrivarbläck, ett av dem blev uppköpt för några år sedan men nuvarande ägaren säljer tillbaka bläckföretaget till grundaren. Vissa skrivare har en patron för färg och en för svartvitt, andra har en patron för svartvitt och tre eller fyra för färg vilket innebär att man bara byter ut just den färg som tagit slut. Det finns bläck i olika prisklasser och det finns originalbläck (skrivartillverkarens eget märke) och ersättningsbläck (billigare generiska) .

Skrivare för företaget

Är du företagare behöver du oftast skriva ut en hel del oavsett om du planerar sälja fakturor till andra eller inte. Det är ju inte bara fakturor som skrivs ut som företagare, man måste ju dokumentera allt och spara i pärmar och då behöver man en skrivare som klarar de krav man har och man behöver bläckpatroner som räcker till många utskrifter. Bläckföretagen på nätet har patroner till alla slags skrivare, även de lite dyrare som är tillverkade för företagens volymer av pappersutskrifter. Som företagare kan man spara en hel del pengar på att köpa bläcket genom nätbutikerna istället för att beställa det via företaget som levererade skrivaren.